Thursday, April 20, 2023

Waarom een ​​Mac Studio kopen als je je eigen MacBook kunt onthoofden

Must read

Shreya Christinahttps://cafe-madrid.com
Shreya has been with cafe-madrid.com for 3 years, writing copy for client websites, blog posts, EDMs and other mediums to engage readers and encourage action. By collaborating with clients, our SEO manager and the wider cafe-madrid.com team, Shreya seeks to understand an audience before creating memorable, persuasive copy.

Mensen hadden veel vragen toen ik mijn M1 MacBook Air dit weekend tevoorschijn haalde op een feestje: “Wat is dat?” “Wat is er met je laptop gebeurd?” “Is dat de nieuwe Mac?” Dit was te verwachten, want er was zeker iets anders aan de mijne. Kijk, mijn MacBook Air heeft geen scherm – en dat heb ik zo gemaakt.

Maak je geen zorgen – het is niet kapot. Het enige wat ik deed was mijn laptop uit elkaar halen zonder, weet je, het scherm opnieuw te bevestigen. Het is nu vereenvoudigd tot alleen de onderste helft: een aluminium plaat met een ingebouwd toetsenbord en trackpad. Ik noem het nu een “slabtop”. En ik vind het wel leuk.

Zie! Ik presenteer u mijn slabtop.
Foto door Umar Shakir / The Verge

Het is een complete computer in een toetsenbord, vergelijkbaar met pc’s van weleer zoals de Apple II en Commodore 64. Maar deze M1-aangedreven plaat is anders dan die relikwieën; het heeft een trackpad, een batterij die lang meegaat en het heeft AirPlay.

Steve Wozniak met een Apple IIe

De Apple IIe. Zelfs Woz houdt van een goede plaat.
Foto door © Roger Ressmeyer/CORBIS/VCG via Getty Images

Het klinkt gek, maar ik zweer dat een slabtop leuker is om te gebruiken dan een laptop. Het is bevrijdend op een feestje waar je draadloos verbinding kunt maken met een tv met het toetsenbord op je schoot – je handen vrij zwaaien zonder met je scherm te slaan tijdens een Drawful-spelsessie met vrienden.

Wat me inspireerde om mijn Mac te onthoofden, was die van Apple patent vorige maand gepubliceerd voor een Mac ingebed in een toetsenbord. Het gerucht ging dat we vorige week een Mac als deze zouden zien op Apple’s evenement, maar in plaats daarvan kregen we de uiterlijk saaie maar eigenlijk geweldige nieuwe Mac Studio. Ik moet zeggen dat ik een beetje onder de indruk was van de rauwe prestatie die Apple beloofde en begon zenuwachtig mijn portemonnee in mijn handpalm te slaan – maar in plaats van te kiezen voor consumentisme, koos ik voor geweld.

Kijk, ik ben niet gek – ik kijk niet naar laptops en vraag me niet af hoe ze eruit zouden zien als hun hoofd eraf is gehakt, maar ik heb waarschijnlijk meer dan honderd clamshells voor beeldschermen vervangen tijdens mijn tijd als een “genie” van Apple. en ik voel me er prettig bij. Ik had ook jeuk om de clamshell van mijn Mac te nixen omdat schermloze MacBooks zijn geweest trending op Twitter en besproken op Reddit sinds dat patent werd gepubliceerd. Iemand heeft zelfs een plaat gemaakt met de verlaten Touch Barmet ten minste één scherm op schoot.

Je verliest wel wat functies als je het scherm verwijdert; hopelijk hoeft u uw computer nooit te repareren omdat u het herstelmodusscherm niet op een externe monitor kunt zien. Als u draadloos naar uw tv wilt streamen, moet u de plaat eerst fysiek aansluiten op een scherm om bij de AirPlay-bedieningselementen te komen. Je verliest ook de ingebouwde webcam, dus als je Zoom-sessies doet, heb je een externe nodig.

Je zou kunnen ook de toegang tot wifi verliezen op bepaalde oudere MacBook Pro-modellen van 2008-2010 omdat de AirPort-kaart en antennes in het beeldschermscharnier waren ingebouwd. Gelukkig hebben veel van die modellen nog steeds ingebouwde Ethernet-aansluitingen uit de tijd voordat Apple poorten begon weg te nemen. (Poorten zijn terug, tussen haakjes.)

Zegen het hart van mijn neef voor het oprechte vertrouwen in mij.
Afbeelding: Umar Shakir / The Verge

Als je een MacBook hebt, weet je, gewoon lekker zitten chillen, zo blij als een schelp… je zou je eigen slabtop kunnen maken! Of je kunt mij zijn en de 15-inch MacBook Pro van je neef uit 2009 als vrijwilliger aanbieden terwijl ze er niet zijn om toezicht te houden.

Maar als je neef niet zo vergevingsgezind is als de mijne, is de eBay-route misschien de beste keuze. Ik vond onlangs verkochte aanbiedingen voor kapotte Touch Bar MacBook Pro’s voor ongeveer $ 400, hetzij omdat ze gebarsten schermen hadden of een probleem met de flexibele lintkabels van het display. Maar hey, wie heeft er eigenlijk flexkabels nodig als we het eigen gewicht laten vallen?

Je kunt op eBay veel MacBooks vinden die kapotte schermen hebben, maar verder volledig functioneel zijn.

Voordat we beginnen, moet je ervoor zorgen dat je een toolkit hebt met alle benodigde schroevendraaierbits: een pentalobe P5 om de meeste MacBooks van 2012 of later te openen, een Phillips 00 om de meeste MacBooks van 2012 of eerder te openen; hoe dan ook, je wilt een volledige Torx-set in de maten 3-8 voor verschillende interne onderdelen. Misschien wilt u ook een tri-wing Y1-stuurprogramma om veel MacBook-batterijen van 2010-2012 te verwijderen (om te voorkomen dat u uw MacBook per ongeluk aanzet terwijl u aan het werk bent) of, in het geval van de MacBook Pro uit 2009, een pentalobe P6. Het is ook fijn om een ​​nylon wrikgereedschap en een pincet te hebben om veilig connectoren te plukken en schroeven te verzamelen, of je kunt je nagels gewoon een paar dagen laten groeien als vervanging.

Je hebt ook een monitor of tv nodig om je slabtop te gebruiken en een middel om ze fysiek aan te sluiten. Als je Mac alleen USB-C-poorten heeft, zoals mijn M1 MacBook Air, koop dan een USB-C naar HDMI-kabel of een USB-C-hub/dock met een video-uitgang. Maar als je Mac wat ouder is, zoals die MacBook Pro uit 2009, dan heb je een kabel nodig die van mini DisplayPort gaat naar wat je externe monitor ook gebruikt, zoals HDMI, volledige DisplayPort, misschien zelfs DVI.

Hier is de MacBook Pro uit 2009 van mijn neef, aangesloten op de monitor met een mini DisplayPort-naar-HDMI-kabel.
Foto door Umar Shakir / The Verge

Terwijl ik de computers uit elkaar haalde puur instinct gebruikenik vond een heel goed Handleiding voor het verwijderen van M1 MacBook Air-scherm bij iFixit en nog een voor de 15-inch MacBook Pro uit 2009. Als je een andere MacBook opent of misschien zelfs een andere laptop (je zou desgewenst een Chromebox van een Chromebook kunnen maken), zoek dan online naar een handleiding over hoe je hem uit elkaar haalt – of wees zoals ik en niet doen, dat is aan jou! Let op: ik neem geen verantwoordelijkheid voor enige schade of letsel veroorzaakt door uw poging.

MacBook Pro 2009: de ventilator begon te draaien omdat ik de computer per ongeluk aanzette tijdens de operatie. Vergeet niet de accu los te koppelen.
Foto door Umar Shakir / The Verge

Voor de MacBooks van de afgelopen tien jaar is de eerste stap het openen van de onderste behuizing. Draai de MacBook ondersteboven en verwijder alle onderste schroeven (maximaal 10) met de pentalobe- of Phillips-driver, afhankelijk van het model. Zorg ervoor dat u noteert waar elke schroef naartoe gaat, aangezien sommige langer zijn dan andere, en de verkeerde kunnen schade veroorzaken.

Je moet misschien nog een beetje wrikken voordat hij opengaat – met mijn M1 MacBook Air en de 15-inch MacBook Pro uit 2009 hoefde ik alleen maar de aluminium basis aan de achterkant bij de ventilatieopeningen vast te pakken en eraan te trekken – je voelt een paar drukknopen van klemmen die ze bij elkaar houden, maar maak je geen zorgen, het komt gemakkelijk los. De meeste andere MacBook-modellen die zijn uitgebracht, vallen op dezelfde manier uit elkaar – behalve één grote anomalie in de 12-inch Retina MacBook. Dat model heeft zijn batterij en logic board bevestigd aan de onderkant van de behuizing met gevoelige lintkabels die tussen de platen zijn aangesloten. Daarvoor zou ik aanraden om te volgen deze gids dicht om schade aan de kabel of batterij te voorkomen.

Het loskoppelen van de batterij van de M1 MacBook Air is net zo eenvoudig als het metalen treklipje omhoogklappen en omhoog trekken.
Foto door Umar Shakir / The Verge

De tweede stap is het loskoppelen van de batterij. Ik heb de fout gemaakt om deze stap op de MacBook Pro van 2009 over te slaan en hem tijdens de operatie per ongeluk aan te zetten – beter op de MacBook Pro van mijn neef en niet op mijn MacBook Air, heb ik gelijk? Hoe dan ook, voor de MacBook Pro van 2009 heb ik drie pentalobe-schroeven verwijderd (tri-wing voor de volgende paar modeljaren), de batterij tot halverwege opgetild met het handige treklipje en vervolgens de batterij losgekoppeld.

De batterij van de MacBook Pro uit 2011 is veel gemakkelijker los te koppelen; je hoeft niet eens de batterij eruit te halen. Idem voor de batterij van de M1 MacBook Air: je hoeft alleen maar de metalen vergrendelingshendel van de batterijconnector op te klappen en eruit te trekken. (Zie afbeelding hierboven.)

De derde stap is om alles los te koppelen en te verwijderen dat in de weg zit om bij de schroeven van het beeldschermscharnier te komen, inclusief interne videoconnectoren, antenneconnectoren en – in het geval van mijn M1 MacBook Air – zelfs de antennes zelf. Maak je geen zorgen – nadat het scherm is verwijderd, kun je de antenne terugplaatsen en nog steeds Wi-Fi-connectiviteit behouden voor je slabtop, in tegenstelling tot de machine van mijn neef. Het verwijderen van al deze onderdelen kan lastig zijn, dus misschien wilt u een online handleiding voor uw specifieke model volgen.

De antennekabels in de M1 MacBook Air loskoppelen. Maak je geen zorgen – deze gaan terug als we klaar zijn, zodat je wifi kunt behouden.
Foto door Umar Shakir / The Verge

Ik heb een metalen schild verwijderd om deze beeldschermconnector te onthullen. Koppel hem los en houd er rekening mee bij het verwijderen van de antennes.
Foto door Umar Shakir / The Verge

De vierde stap is het verwijderen van de clamshell van het beeldscherm. Voor mijn M1 MacBook Air: met de beeldschermkabel losgekoppeld en de antennes uit de weg, pak ik de laptop en open ik de clamshell naar het breedste punt, misschien 130 graden. Vervolgens plaats ik de laptop ondersteboven met het toetsenbord volledig op de bovenkant van het bureau en de clamshell van het beeldscherm als een vleugel naar beneden en van de rand van het bureau. Houd het vast zodat het niet van de tafel glijdt terwijl u de volgende stappen uitvoert!

Clamshell en antenne-array verwijderd van de M1 MacBook Air.
Foto door Umar Shakir / The Verge

Met de Air zijn er zes Torx-schroeven die de clamshell aan de toetsenbordplaat houden – drie aan elke kant – ik heb er twee aan elke kant verwijderd en daarna pas de laatste twee schroeven verwijderd nadat ik zeker wist dat ik kon voorkomen dat het deksel zou vallen. Het scherm springt er echter niet per se uit. Je moet eerst het scharnier van het frame losmaken, en mijn truc is eigenlijk om gewoon tegen het laptopscherm te duwen alsof ik het sluit terwijl het ondersteboven op het bureau ligt. Het moet eruit springen als het deksel bijna loodrecht op de basis staat.

MacBook Pro 2009: er zijn kleine stukjes teruggestuurd zodat de onderkant van de behuizing opnieuw kan worden geïnstalleerd.
Foto door Umar Shakir / The Verge

Overigens is die stap op de MacBook Pro uit 2009 iets eenvoudiger. Ik hield het scherm open in een hoek van 90 graden van het bureau in plaats van het volledig te openen, verwijderde de schroeven en tilde het scherm vervolgens recht omhoog en eraf zonder te duwen of te schuiven.

De plaat is bijna klaar, maar je moet een paar stukjes terugplaatsen als je hem weer wilt sluiten en wifi wilt hebben. Bij mijn M1 Air gingen alle niet-display-onderdelen, inclusief de antenne en de connectoren, er weer in. Ik heb zelfs de schroeven van het displayscharnier teruggeplaatst om ze veilig te bewaren. Ik heb toen de batterij opnieuw aangesloten en de onderkant van de behuizing stevig teruggedrukt, en het gaf een bevredigende klik. Nu ben ik slechts 10 schroeven verwijderd van het eindproduct – mijn nieuwe plaat!

Is het jou ook gelukt? Als dat zo is, gaan we hem aansluiten! Je kunt hem met de juiste kabel aansluiten op een monitor of tv, hem aanzetten en je zou een beeld op het scherm moeten krijgen in ongeveer dezelfde tijd als op je ingebouwde – hoewel, als het een M1 MacBook is , krijgt u mogelijk geen beeld totdat het opstarten is voltooid. Als de monitor naar het inlogscherm gaat maar alleen een achtergrond toont waarop niets te klikken is, komt dat omdat de plaat het fantoom-ledemaatsyndroom heeft en denkt dat het naar het primaire ingebouwde scherm moet worden uitgevoerd, maar je kunt op Command + F1 drukken om over te schakelen naar spiegelen modus, die dan het hoofdscherm zou moeten onthullen. Je kunt je scherm nu ook draadloos spiegelen naar een AirPlay-compatibele tv of streamingbox. Zodra het op de tv verschijnt, koppelt u de kabel los en geniet u van de vrijheid van een plaat op uw bank!

Een schone pauze.
Foto door Umar Shakir / The Verge

En terwijl je naar de bank loopt, kun je even de tijd nemen om te beseffen hoe onverwacht lichtgewicht de plaat is en hoe het ontwerp de geest intrigeert en je uitnodigt om het rond te dragen. Ik zou kunnen zien dat dit op een dag een echt product wordt dat Apple maakt, misschien met een ontwerp met een soort handvat zoals dat van Apple kleurrijk iBook uit 1999. Een handvat voor de plaat zou je dwingen om het rond te dragen en een band te ontwikkelen – wat me doet denken aan de beslissing die Nintendo in 2000 nam om een handvat naar de GameCube.

Dus ik houd mijn slabbetje? Mijn vrouw vroeg me wanneer ik van plan ben mijn laptop weer in elkaar te zetten, en het is een moeilijke beslissing – ik geniet er echt van om mijn tafelblad vast te houden, rond te dragen en het aan mensen te laten zien terwijl ze ernaar kijken met kinderlijke verwondering. Ik kwam er wel achter dat ik het niet gemakkelijk in een rugzak kan dragen, omdat elke toets die wordt ingedrukt, het onbedoeld aanzet tijdens het transport.

Maar voor nu is het oké; Ik heb een geweldige tijd met het bekijken van video’s, het lezen van artikelen en, ja, het uitprijzen van een Mac Studio met Studio Display, allemaal vanuit het comfort van mijn bank.


More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article

Contents